Documentaires enz.

BNNVARA – ZEMBLA – Het Transgenderprotocol – 26/10/2023

[42 minuten]

Jaarlijks melden zich honderden kwetsbare tieners bij de genderpoli van het Amsterdam UMC. Deze jongeren hebben recht op de best mogelijke medische zorg. Over wat de beste zorg is, ontstaat steeds meer discussie. Het Amsterdamse transgenderprotocol ligt onder vuur: volgens een groeiende groep genderexperts zou het volgen van het protocol ertoe kunnen leiden dat sommige jongeren onnodig een medisch traject ingaan met ernstige, onomkeerbare gevolgen. Hun kritiek stuit op heftige weerstand van collega’s en van transorganisaties. Wat is de wetenschappelijke basis van de Nederlandse genderzorg?

What is a woman? – Matt Walsh – Daily Wire Today – 1/6/2022

[94 minuten]

Het draait in de Engelstalige documentaire ‘What is a Woman?’ om een simpele vraag: ‘Wat is een vrouw?’ Toch lijkt niemand die vraag in de documentaire te kunnen beantwoorden. Het is een interessante, boeiende, nuttige en soms grappige documentaire.

Van de andere kant – VPRO – 31/3/2022

[55 minuten]

Tim den Besten onderzoekt of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden en scherpt zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan. Hij onderzoekt fluïditeit en seksualitiet. Daarbij gaat hij geen enkele ontmoeting uit de weg.

The Trans Train – 2019

[58 minuten]

Onderzoek met persoonlijk verhalen over de snelle groei van het aantal meisjes die zich jongen voelen. Zorgen en vragen worden gesteld over de vaak gebruikte ‘bevestigende therapie’, en het gebruik van pubertijdremmers, hormonen en niet-terug-te draaien chirurgieën. Wat is het doel? ‘feel better’?

Strijd om Transgenderzorg – NPO2 – 19/12/2021

[38 minuten]

Speelt er binnen de Nederlandse transgenderzorg meer dan we in de media zien? De transgendergemeenschap wil de toegang tot die zorg anders inrichten. Kritische vragen daarover worden snel transfoob genoemd.

Tim Keller

[2:23 minuten]

Gaat in op de vraag:

Wat is het christelijk perspectief op homoseksualiteit?

Jacky Hill-Perry

[6:14 minuten]

Over haar lesbische verlangens, haar christelijke leven en haar nieuwe boek: ‘Gay Girl, Good God’.

Rosaria Butterfield

[2:48 minuten]

Gaat in op de vraag:

Wat is de grootste misvatting onder christenen over de relatie tussen seksualiteit en identiteit?

Haar website

Joseph Backholm

[4:14 minuten]

Over genderidentiteit – Interviews op de campus van de Washington Universiteit.

Francis Chan

[5:34 minuten]

Gaat in op de vraag:

Hoe ga je om met mensen in San Francisco die een homo-levensstijl hebben?